Taxi Theorie| Wat Moet je Weten? Regels & Informatie

Taxi theorie

Als je taxichauffeur wil worden, dan moet je na je B rijbewijs nog een examen doen. Je kunt dan namelijk bij het CBR taxi theorie examen doen, hierdoor word je gemachtigd om taxichauffeur te worden. Als je bent geslaagd dan krijg jij een chauffeurskaart voor de taxi. Je moet dit samen met een praktijkexamen afleggen op een CBR locatie naar keuze (in je eigen regio). Er kan gekozen worden voor een beperkte of volledige chauffeurskaart voor de taxi. Bij je theorie-examen cirsus krijg je vragen over de wet- en regelgeving, over houding en gedrag en over de communicatie met clientèle en de hulpdienstcentrale. Als je je taxi theorie cursus hebt behaald, dan toon je aan dat je alle verkeersregels kent en goed kunt communiceren met klanten middels de juiste houding.

Wil jij taxi theorie oefenen?

Als je denkt aan taxi theorie oefenen dan kun je kiezen voor een online taxi theorie cursus. Het voordeel is dat hier alle onderwerpen aan bod komen die je nodig hebt om te slagen voor het taxi theorie examen van het CBR. Als je graag als taxichauffeur aan de slag wilt gaan, dan heb je het examen nodig!

Taxi theorie cursus & examen afleggen

Bij het taxi theorie-examen krijg je verschillende vragen die je moet beantwoorden. Dit bestaat uit twee onderdelen en dat zijn de procedures taxi en de verkeersregels. Deze toets bestaat uit gemiddeld 40 vragen en minimaal 32 vragen moet je goed beantwoorden. Je hebt een uur de tijd en de 40 vragen bestaan uit 30 losse vragen en dan krijg je nog twee situaties van ieder vijf vragen. Als je een cursus volgt dan kun je je goed voorbereiden op het examen.

Het grootste deel van je theorie-examen bestaat uit meerkeuzevragen. Er worden vragen aan je gesteld over een veilige verkeersdeelname, administratie en documenten, klachtenprocedure, communicatie en omgang met klanten, wet- en regelgeving, ritvoorbereiding en conflictsituaties.

Als je goed hebt geleerd en je denkt dat je alles beheerst, dan kun je je examen inplannen via mijn CBR. Als het zover is en je moet examen doen dan moet je bij het CBR je identiteitsbewijs en reserveringsbevestiging laten zien. Na de toets krijg je direct de uitslag en weet je dus of je wel of niet bent geslaagd. In totaal is de uitslag van je examen één jaar geldig. Je betaalt voor een examen €45,65 en een eventuele toeslag van €12,35 als je extra tijd wil om je examen te maken. Het kan zijn dat je kiest voor een individueel begeleid examen en dan betaal je nog een toeslag van €36,95.