Snelweg Bord | Wat Moet je Weten? Regels & Informatie

Snelweg bord

Je rijbewijs halen zorgt voor veel voordelen, je kunt je dan namelijk verplaatsen waar en wanneer je maar wilt. Door gebruik te maken van snelwegen kun je jezelf snel en ook veilig verplaatsen. Er geldt hierbij wel een maximum snelheid, hoeveel km per uur je mag rijden staat aangegeven op de snelweg borden. Ook zijn er nog verkeersborden te vinden langs de snelweg en de betekenis moet jij weten voordat je de weg op gaat.

Tegenwoordig mag je overdag van 6 uur in de ochtend tot 19.00 uur in de avond maximum 100 km/u. Er gelden wel bepaalde uitzonderingen, zoals wanneer dat er staat 80 km/u. Op de snelwegen mag je tussen 19.00 uur in de avond en 6.00 uur in de ochtend vaak 120 tot 130 km/u rijden.

Bord snelweg betekenis leren belangrijk

Bij je theorie examen komen de snelweg verkeersborden altijd aan bod. Veel mensen vinden het rijden op de snelweg niet moeilijk, maar je rijdt hard dus je moet alert zijn. Je moet je daarom goed aan alle snelheidsbeperkingen houden. De borden op de snelweg zijn altijd duidelijk zichtbaar en groot, deze mag je namelijk niet missen. Snelweg borden worden ook vaak een aantal keer herhaald.

Hoeveel snelweg borden zijn er gemiddeld?

Je hebt verschillende soorten snelwegborden, je hebt de snelwegborden voor je snelheid, maar je hebt ook nog de snelwegborden met richtingen en nog voor bijzondere snelwegborden. Bij de snelwegborden voor de snelheid gaat het over borden die de maximumsnelheid aangeven die je mag rijden. Vaak te herkennen aan de rood omcirkelde borden en daarin staat dan de maximum snelheid in km/u. De snelheid kan ook aan worden gegeven met de matrixborden.

Dan heb je nog de snelweg borden met richtingen, te herkennen aan de blauwe borden met witte pijlen, deze geven aan waar de weg naar toe gaat, of aangeven wanneer je een afslag moet pakken. Als je de snelweg af zou gaan dan kom je aan het einde snelweg bord tegen die aangeeft dat je de snelweg verlaat. Het is hetzelfde als het snelwegbord alleen dan met een rode streep er doorheen. Goed om te weten is dat de zwart witte borden snelweg jou waarschuwen voor het einde van een vluchtstrook.

Als laatste zijn er nog de bijzondere snelweg borden, hierbij kun je denken aan wegwerkzaamheden, deze borden geven dan aan dat er aan de weg wordt gewerkt en vaak wordt er dan ook een snelheidslimiet aangegeven. De borden kun je herkennen aan de gele kleur met een zwarte rand of het kan een rode driehoek zijn met een werker in het midden van het bord.

.