Herexamen CBR| Bereid Jezelf Voor! Tips & Informatie

Herexamen CBR

Heb je jouw scooter theorie examen niet gehaald? Geen nood, er is altijd kans op herexamen. Een herexamen is hetzelfde net als een normaal examen. Als je niet haalt krijg je weer een kans om opnieuw te maken.

Zodra je jouw resultaat hebt gekregen en bent gezakt mag je meteen jouw examen reserveren. Afhankelijk van het reden waarom je bent gezakt wordt de periode van her examen bepaald.

Praktijkexamen CBR

Ben je gezakt voor jouw rij examen dan kun je een herexamen maken. De her examen kan na twee weken gemaakt worden. Je hebt dus genoeg tijd om te denken over je punten zodat je het de volgende keer niet maakt.

Gevaar

Heb je jouw rij examen gemaakt, maar zat er gevaar in het verkeer. Is er zodanig gereden waardoor jouw leven of van je medemens in gevaar zat dan mag je pas na 6 weken je herexamen maken.

Problemen

Tijdens het examen zijn er enkele punten waarop de meeste mensen fouten maken. Ten eerste zijn het de zenuwen. Het kan zijn dat je voor je examen helemaal niet zenuwachtig bent, maar daar aangekomen weet je niet meer hoe te beginnen.

Achter het stuur worden de zenuwen nog erger. Dit is een reden waarom velen zakken voor hun examen. Door de zenuwen weten ze niet meer hoe ze moeten denken zakken voor hun examen.

Het verkeer om je heen is een ander reden waarom velen ook zakken. Als je alleen op de weg bent is het makkelijk om te rijden. Maar zie je een druk verkeer dan weet je niet meer hoe te beginnen. Een druk verkeer zorgt ervoor dat je eerder gaat concentreren op de mensen naast jou. Dit kan nadelig zijn.

Zie je fietsers naast je of voetgangers brengt dit meer paniek. Sommigen zijn de voorrangsregels even vergeten. In geval jij voorrang hebt en je stopt dan zak je ook voor je examen, want je hebt de regels niet gevolgd.

Wanneer je een kruispunt nadert worden vele ook angstig. Want dat betekent dat je veel meer voertuigen gaat tegenkomen. Al deze voertuigen hebben natuurlijk niet gelijk voorrang. Het is altijd goed om niet te twijfelen. Want als je twijfelt kan het zijn dat je een ander laat gaan terwijl jij voorrang hebt. Dat is ook een regel die je dus niet hebt gevolgd.

Het is geadviseerd om niet paniekerig te zijn. Praat met jezelf. Ga een paar dagen met iemand in het verkeer en bekijk de situatie. Je moet wennen aan de drukte en het gedrag van de bestuurders. Alleen dan kun je zeker zijn dat je het gaat halen.

Neem de regels goed door. Als je voorrang hebt geef een ander dan niet de kans. Je verpest het voor je zelf door een ander de kans te geven. Luister vooral niet naar adviezen van anderen, maar doe wat jij hebt geleerd op de rijschool. Neem je theorie altijd weer door voordat je gaat rijden. Het is altijd leuk om in 1 keer te halen.