Afbuigende Voorrangsweg | Wat Moet je Weten? Tips & Informatie

Afbuigende voorrangsweg

We kennen in ons land diverse voorrangswegen. Deze moet je allemaal goed kennen als je de weg op gaat en om te kunnen slagen voor het scooter theorie examen. Iedere voorrangsweg heeft namelijk een andere benadering nodig. Een van de bekendste voorrangswegen is de voorrangsweg met rechte straten. Je krijgt ook bij kruispunten en rotondes te maken met voorrangsregels. Maar de vraag is nu hoe zit het dan precies met een voorrangsweg die afbuigt? We leggen het je hier allemaal uit.

Afbuigende voorrangsweg betekenis uitgelegd

Het kan zijn dat een voorrangsweg niet uitsluitend rechtdoor gaat maar ook af zal buigen, dit wordt dan een afbuigende voorrangsweg genoemd. Als je op deze weg blijft rijden of je gaat de weg verlaten, dan wil dat zeggen dat alle bestuurders die de voorrangsweg op willen komen rijden via een zijweg jou voor moeten laten gaan. Je moet dan je richtingaanwijzer aanzetten als jij de afbuigende voorrangsweg over gaat rijden. Dit is veilig, anderen moeten weten wat jij doet!

Antwoord op hoe weet je wat een afbuigende voorrangsweg is?

Je rijdt op een afbuigende voorrangsweg of je gaat deze naderen, dan zie je aan de hand van de borden dat je voorrang hebt op deze weg. Je ziet het aan bijvoorbeeld de verkeersborden op de voorrangsweg: B1, B3, B4, B5, B6 of B7. Maar rijd jij op de voorrangsweg, dan zie je dat aan de borden B1, B3, B4 of B5. Als je de weg nadert dat zie je dat aan de afbuigende voorrangsborden B6 of B7. Kijk maar eens goed want je ziet onderaan de borden vierkante onderborden en die tonen aan welke kant de weg afbuigt.

Belangrijke verkeersregels bij een afbuigende voorrangsweg toegelicht

Als je op een afbuigende voorrangsweg rijdt, dan moeten de bestuurders die de weg naderen voorrang aan jou verlenen. Als jij een afbuigende voorrangsweg nadert dan zie jij bord B6 en deze geeft aan dat jij moet geven aan de bestuurders welke dan op de voorrangsweg rijden. Maar let op want is de weg vrij? Dan wil dat zeggen dat jij de afbuigende voorrangsweg op mag rijden en dan heb jij dus zelf voorrang. Je hoeft op een afbuigende voorrangsweg geen richting aan te geven, maar het mag dus wel!